Ajankohtaista

Kassan toiminta kesällä

Kassan toimisto lomailee kesällä viikoilla 24 ajalla 14.-18.6.2021 sekä viikoilla 28-30 ajalla 12.7.-30.7.2021. Pyydämme huomioimaan laskujen toimittamisen ajoissa ennen loma-aikoja. Loma-aikana suosittelemme maksamaan laskut itse ja toimittamaan korvaushakemuksena kassaan. Korvauksia käsitellään loman jälkeen. Erityisen kiireellisissä asioissa voi olla yhteydessä lomalla p. 0400 733 043.

Finanssivalvonta on vahvistanut kassan uudet säännöt voimaan 1.7.2021. Uudet säännöt päivitetään kassan nettisivuille. Hallituksen esittämät asiat kassankokoukselle hyväksyttiin. Lisätietoja kassan toimistolta.

Kassan toimisto Stora Enso Packaging jatkaa toistaiseksi suljettuna tehtaan etätyösuositusten mukaisesti. Asiakaspalvelua saa etäyhteydellä kassan normaalien asiakaspalveluaikojen puitteissa puhelimitse (p. 0400 733 043) sekä sähköpostitse terhi.pousi@storaenso.com tai ext-terhi.pousi@kela.fi. Postit sekä korvauksia käydään käsittelemässä pääsääntöisesti kaksi kertaa viikossa. Suositeltavaa on, että laskut ja eräpäivän mukaiset maksut maksaa itse ja toimittaa kuitin kera kassaan korvattavaksi. Toimistolle jätettyjä korvaushakemuksia käsitellään tällä hetkellä kaksi kertaa viikossa.

Hyvää kesää toivottaen!

 

KUTSU HUHTIKUUN KASSANKOKOUKSEEN

 

Vakuutuskassa Aallon huhtikuun kassankokous järjestetään Heinolassa paperiosaston tiloissa, Lampikatu 15

Maanantaina 12. huhtikuuta 2021 klo 16

Kokouksessa käsitellään kassan sääntöjen mukaiset 33§:ssä mainitut huhtikuun varsinaiseen kassankokoukseen kuuluvat asiat. Kassan säännöt ovat nähtävillä kassan toimistolla ja kassan nettisivuilla www.vakuutuskassaaalto.fi .

Hallitus esittää kassankokoukselle seuraavista sääntömuutoksista päätettäväksi:

  1. 4 §, Empower Oy; Lahti poistetaan, Efora Oy; Heinola, lisäys Lahti
  2. 13 §, akupunktiohoidon lisääminen lisäetuuksiin

 

Lisätietoa hallituksen esityksestä

hallituksen jäseniltä sekä kassanjohtajalta.

Vuoden 2020 tilinpäätös liitetietoineen on nähtävillä

kassan toimistoissa 29.3.2021 lähtien.

Poikkeustilanteen vuoksi sitovat ilmoittautumiset

9.4.2020 mennessä kassanjohtajalle.

 

 

Lämpimästi tervetuloa!

Lahdessa 30.3.2021                               Vakuutuskassa Aalto

 

Kassan vuoden vaihteen tiedote

 

Kassan toimisto Stora Enso Packaging jatkaa toistaiseksi suljettuna tehtaan etätyösuositusten mukaisesti. Asiakaspalvelua saa etäyhteydellä kassan normaalien asiakaspalveluaikojen puitteissa puhelimitse (p. 0400 733 043) sekä sähköpostitse terhi.pousi@storaenso.com tai ext-terhi.pousi@kela.fi.

Suositeltavaa on, että laskut ja eräpäivän mukaiset maksut maksaa itse ja toimittaa kuitin kera kassaan korvattavaksi. Toimistolle jätettyjä korvaushakemuksia käsitellään tällä hetkellä kaksi kertaa viikossa.

Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa haittaa!

Efora Oy on ostanut Lahden Stora Enso Packaging tehtaalla toimivan Empower Oy:n liiketoiminnan. Kauppa astuu voimaan 1.1.2021. Jäsenet siirtyvät vanhoina jäseninä myös kassan sisällä Eforan piiriin. Muutos mahdollistaa kassaan liittymisen Lahden tehtaalla Eforaan siirtyvien työntekijöiden ja toimihenkilöiden osalta, jotka eivät ole aiemmin kuuluneet kassaan. Hakemukset pyydetään toimittamaan tammikuun aikana kassan toimistoon.

Kausipalkkalaisilla on vuonna 2020 jäsenperinnässä 27 palkkakautta tavallisen 26 sijaan. Viimeinen palkkakausi jätetään pois kassan perinnästä ohjelmallisesti. Lisäkysymyksien ilmetessä, voitte olla kassaan yhteydessä.

Kassan toimisto on joulun aikaan suljettuna 22.-27.12. Postitse tulleita korvauksia käsitellään vielä maanantaina 21.12. ja seuraavan kerran joulun jälkeen.

 

Rauhallista ja turvallista joulun aikaa!

 

 

Instrumentarium sekä Nissen suorakorvaussopimus

Kassa on tehnyt valtakunnallisen suorakorvaussopimuksen Instrumentarium, Nissen sekä Keops optikkoliikkeiden kanssa. Suorakorvaus toimii maksusitoumuksella, jonka saa kassasta varmistamalla oikeuden silmälasikorvaukseen. Kysy lisää kassan toimistosta!

 

Kassan asiakaspalvelu toimii etänä

 

Etätyösuositus on toistaiseksi voimassa Lahden Stora Enso Pakcaging tehtaalla. Kassan toimiston asiakaspalvelu jatkaa myös etänä toimimista toistaiseksi. Asiakaspalvelua saa etäyhteydellä kassan normaalien asiakaspalveluaikojen puitteissa puhelimitse (p. 0400 733 043) sekä sähköpostitse terhi.pousi@storaenso.com tai ext-terhi.pousi@kela.fi.

Suositeltavaa on, että laskut ja eräpäivän mukaiset maksut maksaa itse ja toimittaa kuitin kera kassaan korvattavaksi. Toimistolle jätettyjä korvaushakemuksia käsitellään tällä hetkellä kaksi kertaa viikossa.

Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa haittaa! Kysymysten tullessa eteen, kannattaa soittaa ja kysyä.

 

Finanssivalvonta on vahvistanut kassan uudet säännöt ja ne astuvat voimaan 1.1.2021. Uusille jäsenille kassaan liittymisaikaa on pidennetty kuuteen kuukauteen. Uutena etuutena myös 70 % korvaus psykologin käynneistä 5 kertaa kalenterivuodessa. 

 

Kassan asiakaspalvelu lokakuussa

 

Kassan toimisto Stora Enso Packaging jatkaa vielä lokakuun ajan suljettuna tehtaan etätyösuositusten mukaisesti. Asiakaspalvelua saa etäyhteydellä kassan normaalien asiakaspalveluaikojen puitteissa puhelimitse (p. 0400 733 043) sekä sähköpostitse terhi.pousi@storaenso.com tai ext-terhi.pousi@kela.fi.

Suositeltavaa on, että laskut ja eräpäivän mukaiset maksut maksaa itse ja toimittaa kuitin kera kassaan korvattavaksi. Toimistolle jätettyjä korvaushakemuksia käsitellään vähintään kerran viikossa.

Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa haittaa!

 

Kassankokous on pidetty ja sen tekemät päätökset on lähetetty Finanssivalvontaan vahvistettaviksi. Sääntöihin haetaan muutoksia hallituksen esittämien sääntömuutosten mukaisesti, jotka kassankokous päätti. Kassa tiedottaa sääntöjen voimaantulosta, kun ne on vahvistettu.

 

Jäsentiedote 23.1.2020

 

Lakon vaikutukset kassan jäsenille

 

Paperiliiton sekä Ammattiliitto Pron suunnitellun kahden viikon lakon vaikutukset eivät aiheuta toimenpiteitä kassan jäsenille, jos lakko ei jatku esitettyä aikaa pidemmäksi.

Jos lakko astuu voimaan ja pitenee suunniteltua pidemmäksi, voi kassa joutua sääntöjen mukaan perimään palkattomilta ajanjaksoilta jäsenmaksua. Tästä kuitenkin ilmoitetaan kassan toimesta erikseen. Palkattoman ajan maksuista kerrotaan sääntöjen pykälässä 8.

 

Lisätietoja Terhi Pousi p. 0400 733043

 

Kelan järjestelmien toimintaongelmat

Kela on ottanut käyttöönsä uuden päivärahojen käyttöjärjestelmän vuoden 2020 alussa. Järjestelmää ei kuitenkaan ole saatu toimimaan työpaikkakassoissa. Ongelmia korjataan Kelan toimesta, mutta ongelma viivästää kaikki päivärahapäätöksiä. Seuraava versio ohjelmassta ajetaan 23.1. ja tämän jälkeen päätösten teko tulisi onnistua myös työpaikkakassoissa. Pahoittelemme päivärahojen viivästyksestä aiheutavaa harmia.

 

Kesäloma-ajat

Kassan toimisto suljettu kesällä 10.6.-28.6. sekä 22.7.-26.7. välisen ajan. Kiireellisissä päiväraha-asioissa voi olla yhteydessä kassanjohtajaan tai sijaistavaan Sairauskassa Siltaan (p. 050 366 5604). Kassasta suoraan maksettavat laskut kannattaa tuoda ajoissa kassaan maksettaviksi ennen loma-aikaa.

Kassan toimiston asiakaspalvelu

Kassan toimiston aukioloajat muuttuvat 1.5.2019 alkaen. Stora Enso Packaging tehtaalla oleva toimisto on avoinna seuraavasti:

tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin

Klo 9-11 ja 13-15

Asiakaspalvelua saa edelleen puhelimitse sekä sähköpostilla maanantaista perjantaihin. Muutos ainoastaan toimiston aukioloaikaan. Edelleen aina voi tulla käymään, jos ovi avoinna ja kassanjohtaja paikalla.

 

Kassankokous päätti hallituksen esityksen mukaisesti poistaa Suomen Terveystalon toimintapiiristä sekä Formecan nimen muuttamisesta muotoon Amitec Oy; Lahti. Uudet säännöt hyväksytetään Finanssivalvonnalla ja astuvat tämän jälkeen voimaan 1.7.2019.

 

KUTSU HUHTIKUUN KASSANKOKOUKSEEN

 

Vakuutuskassa Aallon huhtikuun kassankokous järjestetään Heinolassa paperiosaston tiloissa, Lampikatu 15

Keskiviikkona 17. huhtikuuta 2019 klo 16

 

Kokouksessa käsitellään kassan sääntöjen mukaiset 34§:ssä mainitut huhtikuun varsinaiseen kassankokoukseen kuuluvat asiat. Kassan säännöt ovat nähtävillä kassan toimistolla, WeShare-sivuilla sekä ohjeistuskansioissa Fluting-tehtaalla.

Hallitus esittää kassankokoukselle seuraavista sääntömuutoksista päätettäväksi:

  • 4 § Toimipiiriin kuuluvan Suomen Terveystalo poistamista toimintapiiristä
  • 4 § Toimintapiiriin kuuluvan Formeca Oy:n muuttaminen Amitec Oy; Lahti

 

Lisätietoa hallituksen esityksestä

hallituksen jäseniltä sekä kassanjohtajalta.

Vuoden 2018 tilinpäätös liitetietoineen on nähtävillä

kassan toimistoissa 2.4.2019 lähtien.

Kokouksessa kahvitarjoilu, jonka vuoksi

ilmoittautumista toivotaan 15.4. mennessä

kassanjohtajalle.

 

Lämpimästi tervetuloa!

Heinolassa 1.4.2018                          

 

Pihlajanlinnan suorakorvaussopimus

 

Vakuutuskassa Aalto ja Pihlajanlinna Lääkärikeskukset ovat tehneet suorakorvaussopimuksen sairaanhoidonkorvauksista. Sopimus on astunut voimaan 1.1.2019 ja on valtakunnallinen. Kela-korttia näyttämällä saa kassan korvaamat edut ja jäsen maksaa käynniltä vain omavastuuosuuden.

 

Vanhempainpäivärahoihin tulossa muutoksia, kuten lapsesta yksin huolehtivan äidin vanhempainrahakautta pidennetään 54 arkipäivällä. Lisää muutoksista Kelan nettissivuilla Lapsiperheet -osiossa.

Lääkkeiden vuosiomavastuuraja 2019 vuodelle on 572 euroa.

 

Kassan toimisto suljettu hiihtolomaviikolla 9 (25.2.-1.3.2019). Korvaushakemukset ja kassasta maksettavat maksut kannattaa jättää ajoissa kassaan korvattavaksi ja maksettavaksi.

 

Lisätietoja Terhi Pousi p. 0400 733043

 

Huhtikuun kassankokouksen päätökset hyväksytty

 

Finanssivalvonta on hyväksynyt Vakuutuskassa Aallon varsinaisessa kassankokouksessa 18.4.2018 tehdyt päätökset sääntömuutoksista. Kassan uudet säännöt astuivat voimaan 1.7.2018.

Kassankokous päätti seuraavista sääntömuutoksista:

Työnantajayritys Adara Pakkaus Oy on poistettu toimintapiiristä, yrityksen toiminta Heinolassa on päättynyt.

Kassan jäsenmaksu on 1,54 % ennakonperintälain mukaisesta palkasta, kuitenkin vähintään 44 euroa tai enintään 53,90 euroa kuukaudessa, kausipalkkakaudessa vähintään 20,31 euroa ja enintään 24,84 euroa.

Kassan hallitusjäsenten määrä muutettu 6 jäseneen ja 6 henkilökohtaiseen varajäseneen.

 

Lisätietoja uusista säännöistä Terhi Pousi p. 0400 733043

 

 

Kassan toimisto Heinolassa muuttaa keskuskonttorilta Pikaboxille 7.3.2017

 

Kassan toimisto muuttaa Heinolassa Stora Enso Packaging tehtaalla keskuskonttorilta Pikaboxille tiistaina 7.3. Muutto alkaa jo maanantaina iltapäivällä, joten korvaushakemukset kannattaa tuoda aamuun mennessä postilaatikkoon tai toimistolle keskuskonttorilla. Laskut ja korvaushakemukset lähtevät maksuun jo aamupäivällä.

Uusi toimisto sijaitsee tehdasalueella Pikaboxin toimistotiloissa 2. kerroksessa. Sisäänkäynti Pikabox kyltin päädystä. Asioidessa toimistolla tulee noudattaa varovaisuutta lastauslaiturin trukkiliikenteen vuoksi. Tullessasi soita ovikelloa tai soita p. 0400 733 043 ja sinut tullaan noutamaan alaovelta.

Kassan postilaatikko jää toistaiseksi keskuskonttorin ovelle, jonne voi edelleen jättää postia ja korvaushakemuksia. Posti noudetaan asiakaspalvelupäivinä kuten ennenkin.

 

Lisätietoja

Terhi Pousi p. 0400 733 043

 

Joulun aukioloajat

 

Kassan toimistot ovat viikolla 51 auki normaalisti maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona. Torstaina ja perjantaina toimistot ovat suljettuina. Viikolla 52 toimistot ovat auki normaalisti arkipäivinä.

 

Ajakohtaista tiedotettavaa

 

Kassankokouksen päätökset

Finanssivalvonta on hyväksynyt Vakuutuskassa Aallon kassankokouksessa 12.4.2016 tehdyt päätökset sääntömuutoksista. Kassan uudet säännöt astuvat voimaan 1.7.2016.

Kassankokous päätti seuraavista sääntömuutoksista:

Työnantajayritys Display Pack Oy muutettiin Adara Pakkaus Oy; Heinola

Delight Packaging; Lahti jää pois työnantajayrityksistä

Jäsenmaksua korotetaan 1,4 %:iin, vähimmäismäärä 40 euroa 18,46 euroa kk/palkkakaudessa, enintään 49 euroa kk/22,61 euroa palkkakaudessa

Lääkärinpalkkion, tutkimuksen ja hoidon korvaus 70 % sekä fysioterapian ja hieronnan korvaus 60 %.

Laboratorio, patologian, radiologian sekä fysioterapian korvattavuus julkisessa sairaanhoidossa kokonaan korvattavaksi.

Uutena etuutena jalkahoito. Tarkennuksena lääkkeiden alkuomavastuu lääkekorvauksiin.

 

LOMATIEDOTE 24.5.2015

Kassanjohtaja lomailee kesällä ajalla

11.7.-29.7.2016 sekä 15.-19.8.2016.

 

Heinäkuussa kassa on kiinni kaksi viikkoa ja yhden viikon ajan kiireellisissä asioissa sijaisuutta hoitaa Sairauskassa Sillan kassanjohtaja. Sijaisuusaika tarkentuu lähempänä. Elokuussa lomaviikon kassa on suljettu. Korvaushakemukset kannattaa kuitenkin jättää mahdollisuuksien mukaan jo ennen loma-aikoja maksua varten.

Loman aikana eräpäivän mukaiset laskut laitetaan maksuun, kun ne on toimitettu ajoissa ennen lomaa kassaan.